Dojenje dvojčkov

0
2500
Dojenje dvojckov.
Dojenje dvojckov.

Dojčka lahko nahranite oba skupaj, vsakega na eni dojki, ali pa posamezno. Priporočljivo je, da si hranjenje tudi zapisujete, saj oba otroka nimata enakega ritma in lahko kaj hitro pozabite potek hranjenja.

Če dojite dvojčka, je zelo pomembno, da prek dneva pijete veliko tekočine in dovolj počivate. Da bi zadostili večjim prehranskim potrebam, zaužijte dnevno okoli 3000 kcal več kot običajno. Obstaja več načinov, kako hraniti dvojčke in samo od vas je odvisno, za katerega se boste odločili. K prsim lahko pristavite oba hkrati, vsakega k eni dojki – tandemsko dojenje. Ali pa hranite vsakega posebej – v tem primeru se vam bo verjetno zdelo, da porabite za dojenje dvojčkov več kot pol dneva.

Poskrbite, da dobi vsak otrok dovolj mleka

Zapišite si, katerega otroka ste nahranili najprej in na kateri dojki, saj začne drugi otrok navadno piti iz dojke, ki je že nekoliko izpraznjena. Presenečeni boste, kako hitro pozabite, kateri otrok je začel prvi in kje.

Poskusite lahko tudi z metodo menjavanja stekleničke in dojenja, pri čemer enega otroka hranite po steklenički, drugega pa dojite. Pri naslednjem hranjenju vrstni red obrnete. Tako si boste med obroki lahko malo odpočili, med hranjenjem pa svojo pozornost enakomerno posvetili obema otrokoma.

Zavedati se morate, da otroka verjetno nimata enakega ritma hranjenja, zato je težko načrtovati čas hranjenja in se strogo držati le ene metode.

Več o pravilnem pristavljanju in drugih napotkih za dojenje si lahko preberete tukaj.

Vir: Zdrav dojenček in otrok

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj