Dojenčkova sobica

0
715
Otroško ležišče
Otroško ležišče

Ne glede na to, ali ste za dojenčka pripravili posebno sobo ali boste shajali z delom druge sobe, in ne glede na vaš slog opremljanja je pomembno, da so pohištvo in prostori za shranjevanje razporejeni tako, da so kar se da priročni in vam bodo omogočili, da boste dojenčka zlahka dajali v posteljico in iz nje, ga previjali oblačili ali zazibali v sen. Posteljico postavite ob steno. Iz posteljice naj dojenček ne doseže okna, vrvice za zaveso ali drugega kosa pohištva. Samoumevno je, da je ne boste postavili ob steno, ki meji na hrupen prostor ali na kraj, kjer bi zgodaj zjutraj ali med dremanjem na otroka padala neposredna sončna svetloba.

Previjalna miza naj bo postavljena pravokotno na steno in proč od okna. Takoj zraven naj bo kos pohištva za shranjevanje plenic, robčkov, negovalnih krem in mazil. To vam bo omogočilo dostop do vseh potrebščin za previjanje, ne da bi morali pustiti dojenčka brez nadzora, četudi le za trenutek. Najboljše mesto za koš za plenice je neposredno ob previjalni mizi.spanje_v_postelji

V dojenčkovi spalnici vam bo prišel prav udoben gugalnik, na katerem boste morda prebili po več ur skupaj. Postavite ga zraven ne premočne svetilke, ob kateri boste lahko brali, ali majhnega radia oziroma CD predvajalnika, da boste med dojenjem lahko poslušali glasbo. Svetilko lahko uporabite tudi kot nočno lučko. Prav pride tudi ura, da boste vedeli, kako dolgo že dojite. Potrebovali boste tudi predalnike, skrinje, zaboje in police za shranjevanje oblek, igrač in knjig.

Vir: Vse o negi dojenčka in malčka

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here