Dojenček noče piti iz stekleničke

0
2607
Steklenička
Steklenička

Dojeni otroci pogosto nočejo piti iz stekleničke. Po eni strani zaradi popolnoma drugačne sesalne tehnologije pri otroški steklenički, po drugi strani pa dojenček hranjenje povezuje tudi s toploto, varnostjo in maternim vonjem, ki ga je bil deležen med dojenjem.

Vendar pa boste morali, če boste morali iti nazaj v službo, ali pa samo želite, da bi lahko kam šli in doma pustili stekleničko mleka za dojenčka, zaradi česar ni potrebna vaša 24-urna prisotnost, dojenčka navaditi pitja iz stekleničke. Včasih je potrebno le malo potrpljenja in vaje.

Izkušnje kažejo, da je pogosto bolje, če hranjenje s stekleničko prevzame nekdo drug, morda očka. Ko dojenčka navajate na stekleničko, mu jo poskusite ponuditi ob različnih delih dneva, poskusite pa tudi različne temperature mleka, različne položaje med hranjenjem in pa različne nastavke za sesanje.

Včasih so otroci glede tega zelo trmasti, vendar pa se sprijaznijo, ko postanejo lačni. Kdor hrani dojenčka, naj dojenčku stekleničko ponudi mirno in odločno z nežnim prigovarjanjem. Po četrtem mesecu starosti pa lahko počasi začnete tudi z uvajanjem goste hrane.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here