Diši, diši, …

0
605
pikoti

Izrezovanje in okrasitev piškotov je ena izmed najlepših stvari v predprazničnem času, pa tudi sicer.

Priporočljivo je, da naredite le eno maso za piškote, saj so otroci nestrpni. Če pa imate mase več, je odvzemite del, in jo prepustite otroku. Pred gnetenjem si vsi umijte roke. Če je mogoče, naj otrok dela na nizki mizici. Nasvet: pod mizico položite še plastični prt ali kaj podobnega – če bo otroku kaj padalo, mu vsaj ne bo padlo direktno na tla.

Lahko otroci jedo testo?

Večina nas med pekom pridno poskuša testo. Pa je testo zdravo za otroke?pikoti

Vse je odvisno od sestavin. Surova jajca so nevarna (salmonela), če niso bila pravilno shranjena in obdelana. Večje količine kvasa lahko povzročijo napenjanje, vendar pa ga v pecivu običajno nikoli ni toliko. Namesto celih orehov ali mandljev uporabite zmlete. Prav tako pa iz sestavin izločite alkohol.

Lahko otrok uživa cimet?

Kritičen ni cimet, vendar kumarin, ki ga cimet vsebuje in je povzročil razburjenje pred nekaj leti. Ker različne vrste cimeta vsebujejo različno veliko kumarina, je večina proizvajalcev začimb iz kitajskega cimetovca, ki vsebuje več kumarina, presedlala na cejlonski cimetovec. Otroci seveda lahko jedo cimetove zvezdice v normalnih količinah, to je nekje tri do štiri piškote.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here