Čutna nosečnost na pare vpliva različno

2675

Nosečnost na pare vpliva različno. Pomembno pa je, da se s partnerjem pogovarjata in si izkazujeta čustva – tj. čutna nosečnost.

So spolni odnosi varni?

Razen če vam ginekolog svetuje drugače, lahko skozi vso nosečnost uživate v spolnih odnosih, če to želite. Če pa ste že kdaj imeli spontani splav ali ste prezgodaj rodili, se posvetujte z ginekologom. Spolnim odnosom se boste morali izogibati, če krvavite ali če je posteljica v nepravilni legi. Prav tako se jim morate odpovedati, ko vam odteče voda.

Čutna nosečnost

Morda boste zdaj prvič imeli spolne odnose brez skrbi, ali boste zanosili ali ne, zato nekatere ženske v njih resnično uživajo. Zaradi povečanega dotoka hormonov in krvi v spolne organe se lahko vaš libido močno poveča. Drugih žensk pa spolnost v nosečnosti sploh ne zanima.

Ni pravila o »normalnem« ritmu spolnega življenja v nosečnosti, res pa je, da boste zaradi utrujenosti v prvih tednih lahko manj navdušeni za spolnost. Treba bo najti tudi udoben položaj, da bo vse večji trebuh čim manj moteč. Izogibajta se položajem, pri katerih je moški zgoraj. Veliko nosečnic spolnost najbolj mika v srednjem delu nosečnosti. Če partner ne kaže prevelikega navdušenja, si tega ne smete razlagati kot znamenje, da ga ne privlačite več. Libido bodočega očeta se pogosto zmanjša, ker ga skrbi za vas in ker razmišlja o tem, ali bo lahko skrbel za novo družino. Pomembno je, da se pogovarjata o svojih občutkih in čustvih.

Vzemita si čas drug za drugega

Potrudita se, da bo nosečnost čas, ko bosta uživala v vsakem skupnem trenutku, in pokažita si čustva ob vsaki priložnosti. Bodita nežna in uživajta v partnerjevi družbi, saj bosta po otrokovem rojstvu težje našla čas za to, da se posvetita drug drugemu.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav