Črevesna flora v nosečnosti

Katera hrana in prehranska dopolnila so blagodejna za dobro črevesno floro

0
328

Ob tej moji bližnji izkušnji z bakterijo borelija, ki upam vsaj, da je po prejetem antibiotiku nimam več, vendar v bistvu tega noben sto procentno ne ve, sem začela razmišljati tudi o svoji črevesni flori in črevesni flori dojenčka.

Kako urediti svojo črevesno floro

Ali ste vedeli da, ko se dojenček rodi ni sterilen, tudi njegovo črevo ni sterilno. V njem so že našli bakterije iz materine črevesne flore. To mi je sedaj dalo misliti dvoje. Prvič to, da moram še pred samim porodom zelo zelo delati na črevesni flori, ki so mi no sedaj antibiotiki zagotovo uničili. Kajti pri samem porodu se večina te črevesne flore v upanju, da bo porod vaginalni, prenese na dojenčka. To kar imam mama podeduje, pod narekovaji, otrok.

Sedaj intenzivno delam na tem in tudi tiste, ki ne jemljete v nosečnosti antibiotikov, hvala bogu, je zelo pomembno kako se prehranjujete in kako vzdržujete svojo črevesno floro. Ker tudi, če boste imele carski rez, se že v sami nosečnosti v določeni meri prenese na dojenčka.

Katera hrana je dobra za črevesje

Se pravi, pomembno je da jeste, ne govorim zdaj o teh prehranskih dodatkih, o probiotikih, čeprav se jih sama zdaj poslužujem, ker res probam z vsemi možnimi orožji napast oz. okrepit to črevesno floro. In sem poiskala ene res zelo dobre, ki mi jih je priporočila tudi moja bioresonančarka. Ampak poleg tega vzdržujemo dobro črevesno floro, seveda tudi z dobro fermentirano prehrano. To so lahko recimo res kvalitetni kefirji, doma narejeni jogurti in pa frementirana živila oz. zelenjava, kot je lahko to recimo kislo zelje ali pa tudi kisel kruh, kisla zelenjava, ki jo lahko sami pripravite doma frementirano. Recepte lahko najdete v različnih knjigah, na internetu in tudi v mojem programu za nosečnice.

Katera hrana je slaba za črevesno floro

Tako da je to zelo zelo pametna naložba, vase in v vašega otročka. Vemo pa, da je od črevesne flore odvisno praktično vse, zdravje in delovanje človeškega telesa. Smo dejansko samo 10% človek, ostalo smo odvisni v bistvu od bakterij. Poskrbimo, da imamo v svoji ekipi dobre sodelavce. In če smo že našteli katera hrana je dobrodošla, lahko omenimo katera hrana pa ni dobrodošla, ki nam v bistvu uničuje črevesno floro.

Na prvem mestu je seveda vsa predelana industrijska hrana, ki je ni malo. To je skoraj vsaka hrana, ki ima na embalaži nalepko in sestavine. Kjer so sestavine, naštete sestavine, dodatki, to je že v bistvu industrijska hrana, probamo se je izogibati. Jabolko ni industrijska hrana, čeprav ima lahko pesticide, tako da porbamo jesti čim manj predelano hrano, sploh ‘junk food’. Nam že beseda pove, da je to nek odpadni material, ki ga res ne želimo vnašati v svoje telo in otrokovo. In pa seveda bel sladkor, bela moka, bela sol in probamo tukaj narediti čim čim več.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here