Celulit med nosečnostjo

0
2409
gibanje000

Ženske so zaradi ženskih hormonov bolj nagnjene k celulitu kot moški. Zaradi teh ženskih hormonov se lahko stanje med nosečnostjo poslabša. Prizadeta je ena od treh žensk.

gibanje000

Celulit najpogosteje nastane na stegnih in zadnjici, lahko pa tudi na kolenih, kolkih, trebuhu ali celo pod rokami. Celulita se ne morete znebiti, lahko pa omilite njegov videz. Zmanjšanje teže in dnevna telovadba lahko izboljšata videz teh področij. Še posebej primerni so plavanje, tek in kolesarjenje. Masaža s krtačo ali knajpanje imata ob redni uporabi pozitiven učinek na krvni obtok ter učvrstitev kože in tkiva. Tudi zdrava prehrana z vitaminsko bogato hrano, veliko minerali, malo živalskimi maščobami ter veliko svežega sadja in zelenjave ima lahko pozitiven vpliv. Izogibajte se hrani s praznimi kalorijami.

Pozitivna ugotovitev je, da se pri mnogih ženskah po nosečnosti oblika telesa nekoliko spremeni. Morda se bo vaš celulit v času nosečnosti poslabšal, kasneje pa izboljšal. Prav tako boste ugotovili, da vam bo celulit deveta briga, ko boste imeli dojenčka. Če pa vas še vedno motil, si skrbno načrtujte svojo vadbo in prehrano po porodu ter poskušajte izgubiti težo počasi, a zanesljivo.

Vir: BabyCenter

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here