Če želi dojenček piti le iz ene dojke

0
1174
Dojenje
Dojenje

Mnogi otroci imajo med obema dojkama svojo najljubšo, čeprav to ni pri vseh enako izrazito. Da hoče vaš otrok piti le iz ene dojke, obstaja več razlogov. Med drugim je pomembno tudi, kako sedite med dojenjem.

Pomembno je, da ste sproščeni v vsakem položaju in lahko držite otroka brez napora. V nasprotnem primeru se vaš otrok ne počuti dobro. To lahko povzroči, da na eni strani ne bo hotel piti. Pomaga tudi, če ste mirni in vas nič ne moti.dojenje_mamice01

Res pa se lahko zgodi, da ima otrok najljubšo dojko in želi piti le iz nje. Če to velja tudi za vašega otroka, lahko preizkusite tudi naslednje: najprej ga dojite na njegovi prednostni strani. Nato pa ga hitro potisnite še k drugi dojki, ne da bi spremenili svojo smer pogleda. Nekateri otroci tudi sicer dajejo prednost eni strani. V tem primeru boste morda opazili, da ima vaš otrok, ko leži v zibki, glavo vedno obrnjeno le v eno stran in pogosto gleda v to smer. Potem bi lahko bilo koristno, da spodbujate tudi drugo stran: glasbeno igračo dajte na manj priljubljeno stran, da se bo dojenček obrnil tja. Otroci radi gledajo v tisto smer, od koder prihaja svetloba. Otroka položite tako, da bo svetloba prihajala na manj rabljeno stran. Prav tako se poskusite k njemu obračati iz manj rabljene smeri.

V redkih primerih je lahko vzrok blokada v kolkih ali vratni hrbtenici. Če sumite, da je vzrok to, se posvetujte s pediatrom.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here