Če ste utrujeni in brez energije, je lahko to znak pomanjkanja železa

0
1076
Strah.
Strah.

Če ste utrujeni in brez energije, je lahko to znak pomanjkanja železa. Po porodu je problem jasno zaznati pomanjkanje železa, saj se večina žensk takrat v vsakem primeru počuti utrujene in šibke. Je pa utrujenost lahko tudi znak poporodne depresije ali pa se čutite preobremenjene s številnimi novimi izzivi, ki vam jih prinaša materinstvo. Lažje je, če ste naj pozorni na druge simptome, kot so visok ali nepravilen srčni utrip in zadihanosti. Morda ste tudi bolj bledi kot običajno.mamica_in_dojenek

Drugi manj pogosti simptomi, ki lahko kažejo na pomanjkanje železa, pa so: želja po nenavadnih živilih, spremembe v okusu, zvonjenje v ušesih, boleč jezik, glavobol ter izpadanje las.

Če je raven železa v krvi nizka, trpi vaš imunski sistem trpi, saj ste zelo dovzetni za prehlade. Vaše telo potrebuje železo za proizvodnjo hemoglobina. Živila z visoko vsebnostjo železa lahko pomagajo. Obstajata dve vrsti živil z visoko vsebnostjo železa:

–        Rdeče meso, ribe in perutnina vsebujejo hem železo, ki se zlahka absorbira v telo.

–        Suho sadje, stročnice, otrobi, kosmiči in zelena listnata zelenjava pa vsebujejo non-hem železo, ki ga telo lahko absorbira, vendar težje.

Pomanjkanje železa lahko vpliva na vaš um in na povezovanje z dojenčkom, saj ste zaradi tega bolj razdražljivi in bolj nagnjeni k poporodni depresiji. Zaradi tega je lahko oteženo tudi dojenje.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here