Čas za vašega otroka

0
686
Vesel otrok

Mnogi starši, zlasti tisti, ki hodijo na delo, se vedno znova sprašujejo, koliko časa je treba posvetiti svojim otrokom. Tudi starši, ki so s svojim otrokom ves dan, se sprašujejo, kje najti zdravo ravnovesje med kuhanjem, pranjem, čiščenjem in časom, ki ga preživijo z otrokom.

Vsak otrok, ne glede na to koliko je star, ali je edinec ali ima brate in sestre, vsakodnevno potrebuje čas, med katerim se s starši nemoteno igra ali pogovarja. Ta čas je lahko zvečer, ko je konec delovnih obveznosti. Možno je, da bo ta čas le pol ure. Vendar pa je dejstvo, da za otroka nista najpomembnejša čas in trajanje skupaj preživetega časa, veliko bolj pomembni zanj so rednost, zanesljivost in varnost. Če se lahko naši otroci zanašajo na ta čas in vedo, da ste tam zanje in se posvečate le njim (se ne oglašate na telefon, televizor je izklopljen), je zaradi te gotovosti bolj uravnotežen in miren.

Tudi če si lahko vzamete le pol ure tega časa, lahko iz tega veliko potegnete. Lahko ga vključite tudi v hišna dela. Čas, preživet z otrokom, se tako podaljša, poleg tega pa je za otroka zanimivo, da lahko pomaga mami in očetu ter počne stvari, ki jih sicer vedno počnejo odrasli. Skupaj lahko greste v trgovino in otroku naročite, kaj naj poišče ter da v voziček. Večina otrok z veseljem počne te stvari, le da so lahko blizu vas. Poleg teh skupnih dejavnostih in opravkov je pomembno tudi, da imate določen čas, ko se lahko osredotočite samo na otroka.

Vir: Mamiweb

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here