Butanje z glavo

1
1951
Butanje z glavo.
Butanje z glavo.

Otrok lahko z butanjem z glavo uravnava bolečino ali pa je to naćin da se tolaži, v vsakem primeru mu pomagajte da bo premagal glavni razlog.

Večina otrok se zaradi mehanizma, ki uravnava bolečino, ne buta v zid do nezavesti, lahko pa pridelajo kakšno modrico na čelu.

Ker je butanje z glavo videti, kot bi bil otrok do sebe nasilen, starše povsem razumljivo prestraši, stečejo k otroku in zaženejo vik in krik – ter s tem vedenje podkrepijo.

Lahko pa otroka nežno, a trdno držite. Držite ga tako, da bo imel glavo na vaših prsih, dokler se ne pomiri, vi pa glejte stran in skušajte imeti telo čim bolj sproščeno, ko ga varujete. Recite mu, da boste spustili, ko se bo pomiril – samo to, sicer pa molčite.

Toda vedeti morate, da nekateri otroci butajo z glavo, ker se tako tolažijo. Nekateri se s tem uspavajo, in na to je treba gledati povsem drugače. to je zanje kot sesanje prsta, guganje ali vrtinčenje las. Če ste starši otroka, ki se tolaži ali uspava, butajoč z glavo, morate poskrbeti samo, da je varno in da se ne more poškodovati. Večina otrok to preraste. Pri fantkih je dedno: očetje, ki so se tolažili z butanjem z glavo, imajo navadno sinove, ki počno enako.

Vir: Moj otrok po moje

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

1 COMMENT

  1. Pri nas je šlo za kratko fazo, ki smo jo hitro prerasli. Je pa res da smo bili takrat zelo zaskrbljeni da se ne bo poškodoval, ker je enkrat udaril z glavo v rob mize. Par bušk bo, nato pa nehajo sami od sebe.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here