Bloško jezero, Križna jama in grad Snežnik

0
3223
Grad Sneznik
Grad Sneznik

Najprej na Bloško jezero, nato do Križne jame, nazadnje ogled gradu in sprehod okrog gradu Snežnik.

 

Bloško jezero ali nekateri mu pravijo tudi Volčje jezero leži v bližini naselja Volčje na Bloški planoti, ki se nahaja na Notranjskem. Čeprav umetnega nastanka, leži v naravi obdani z mirom in gozodom, poleg pa se nahaja brunarica ter dva Bloška medveda, ki varujeta »čebelnjak«. Čebelnjak na 35 panjskih končnicah predstavlja zgodbo Martina Krpana, saj veste, da je Martin tudi skozi Bloke tovoril?

Na izlet na Bloško jezero se lahko odpravite kadarkoli, najmlajši pa bodo svoj raj našli na lesnih igralih ob jezeru, na jezeru pa račke.

Opis poti

Če prihajate iz ljubljanske smeri po avtocesti, izberete izvoz Unec in se peljete skozi Cerknico, Bloško polico, kjer zavijete levo za Novo vas. V Novi vasi zavijete na levo, in se peljete skozi Nemško vas, kmalu za vasjo pa je tabla, kjer zavijate desno, in pot vas kmalu pripelje do jezera.

Bloško jezeroPredlog za prijeten izlet: Bloško jezero, Križna jama in Grad Snežnik

Grad Snežnik
Grad Snežnik

V bližnji okolici Bloškega jezera se nahaja še veliko zanimivosti in vaš izlet lahko nadaljujete do Križne jame (5 km stran), ki je posebna po podzemnem jezeru in najdišču kosti jamskih medvedov. Ali pa pot nadaljujete do Cerkniškega jezera in ali do gradu Snežnik.

Igrica:

Kamenčke talat: otroci sedejo v vrsto ter sklenejo roke. Med tem prav tako eden s sklenjenimi rokami, v katerih ima kamenček, hodi od enega do drugega, otrokom seže v roke in govori: »Kamenčke talam …« Ko to trikrat ponovi, nekomu spusti kamenček na roko, ostali opazujejo in uganjujejo, kam je šel kamenček. Tisti, ki ga ujame, naprej deli kamenčke.

 

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj