Blazina za dojenje je lahko pri dojenju v veliko pomoč

0
1086
Blazina za dojenje

Nanjo lahko med dojenjem položite otroka, lahko je opora za hrbet in roke, olajša vam lahko spanje že med nosečnostjo in potem po porodu.

Blazina za dojenje je lahko pri dojenju v veliko pomoč. Razbremeni telo in roke ter drži otroka v optimalnem položaju. Pri dojenju se lahko sicer hitro pojavijo bolečine v hrbtu, roke in ramena se hitro utrudijo ter so preobremenjena. Temu se lahko izognete z uporabo blazine. Otroka položite tako, da ima čim boljši dostop do bradavice, vaše roke in hrbet so sproščeni, dojenje pa je tako manj stresno in bolj sproščeno tako za mater kot za otroka.

Blazina za dojenje se lahko uporablja na različne načine. Nanjo lahko med dojenjem položite otroka, lahko je opora za hrbet in roke, olajša vam lahko spanje že med nosečnostjo in potem po porodu, za počitek pa jo lahko uporablja tudi vaš dojenček, seveda pod vašim nadzorom. Blazina za dojenje pa lahko predstavlja tudi nekatere nevarnosti, na primer, če se uporablja v otroški posteljici ali vozičku. V tem primeru lahko vodi do sindroma nenadne smrti dojenčka ali zadušitve. Druga nevarnost obstaja v materialu blazine za dojenje, če je le-ta izdelana iz strupenih sestavin. Tudi naravne sestavine niso vedno uporabne, saj so na marsikatero sestavino dojenčki alergični.

Pomembno je, da pred nakupom primerjate več blazin za dojenje. Najboljši so izdelki z oznako odobritve in ocenjeni kot dobri ali zelo dobri. Preprosto ekološko potrdilo ni dovolj. Če ste navdušeni nad organskimi in naravnimi polnili, naj vas opozorimo, da se lahko v njih nahajajo tudi glivice in bakterije.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here