Bioresonančna terapija za novorojenčke

0
1966

Bioresonančna terapija je hitra, neinvazivna in učinkovita energetska metoda, zato je zelo primerna za otroke. »Z bioresonančno terapijo je mogoče testirati alergije, mikroorganizme, degenerativna obolenja, avtoimune bolezni, celo zobe,« opisuje Tina Najdič, dipl. energ. hol. med.

Ob prvem obisku bioresonančni terapevt opravi testiranje, v okviru katerega se pregleda možganske frekvence in organe. Ugotovi se, če kateri organi energetsko niso dobro pretočni, če obstajajo kakšna akutna ali kronična stanja, težave z mikroorganizmi, alergijske reakcije ali toksini. Na podlagi testiranja se pripravi načrt terapij, ki potekajo v smislu kaskad. Že s prvo ali drugo terapijo pa lahko močno razbremenimo telo.

V nosečnosti se bioresonančna terapija izvaja le izjemoma

V nosečnosti se terapije običajno ne izvaja. Nosečnica ima namreč drugačne vibracije od svojega nerojenega otroka. Terapija, ki se izvaja na nosečnici vpliva na plod. Proces razstrupljanja pri nosečnici lahko škoduje otroku, izjemoma v primeru stresa, se terapije dobrodošle, a le pod nadzorom izkušenega terapevta. »V osnovi pa mislim, da je bolje, da terapevti odslovimo nosečnice in počakamo, da se po porodu hormoni uravnovesijo in ženska preneha dojiti.«

 

Terapija je primerna že za novorojenčke

Starši dojenčka pripeljejo k bioresonančnemu terapevtu na osnoven pregled ali s specifičnimi težavami, kot so težave s kožo, zaprtost, nespečnost ipd. Terapija, ki traja le sekundo, dve ali tri, ni intenzivna, vendar zelo hitro učinkuje. Pomembno je, da se v terapijo vključi tudi materino mleko, saj je velikokrat imunski sistem otroka kopija materinega. Do 6. meseca otrokove starosti so namreč vsi, oče, mati in otrok, pod istim energijskim dežnikom.

Bioresonančne terapije po 6. mesecu starosti  otroka

Po 6. mesecu starosti lahko nastopijo že vsi alergeni. Obstaja tudi več možnosti za testiranje in terapijo – uporabljajo se vzorci urina, blata, sline, ušesnega masla in solz. Terapije trajajo po nekaj minut, vendar pa lahko otroci nanje močno odreagirajo, npr. z vročino, bruhanjem, drisko ali s še bolj razdraženo kožo. Poslabšajo se lahko tudi simptomi, zaradi katerih so prišli na terapijo. Tega naj se starši ne prestrašijo, saj gre za odziv imunskega sistema na terapijo. Otroka naj po terapiji opazujejo in o ugotovitvah poročajo terapevtu, ki bo tako lažje snoval nadaljnjo terapijo.

Včasih starše zmede, če se izvidi uradne medicine in ugotovitve bioresonančne naprave ne skladajo. Gre za to, da ima bioresonančni terapevt širšo paleto kombinacij alergenov, pa tudi mikroorganizmov. Pri alergiji na mleko je na primer v ozadju bakterija, npr. salmonela. Terapevt poskuša poiskati takšen ključ, ki odpira vrata izboljšanju.

Bioresonančne terapije so primerne tudi za akutne težave, kot so vnetja ušes, angine in pljučnice. Tudi pred cepljenji lahko bioresonančni terapevt naredi terapijo za podporo imunskemu sistemu, po cepljenju pa natančno preveri živčevje, toksine in delovanje imunskega sistema.

Bioresonanca pa pomaga tudi pri psihičnih težavah. Po izkušnjah bioresonančnih terapevtov za hiperaktivnostjo skoraj vedno stoji alergija. Gre za nekaj, kar otroka neprestano moti, je v njem in je treba sprostiti.

Treba je biti discipliniran in slediti navodilom

»Uspešnost terminskega obiska pri bioresonančnem terapevtu je zelo odvisna od tega, kako posameznik sledi nasvetom, kako hitro se razstruplja, kakšen je odziv njegovega imunskega sistema, hkrati pa tudi od tega, kako terapevt postavi načrt terapije. Povprečno je potrebnih od 4 do 6 terapij za običajne, nezahtevne alergijske reakcije. To pomeni približno 3 mesece pri majhnih otrocih, pri malo večjih od 3 do 6 mesecev, še pri večjih in odraslih pa koledarsko leto«, pojasnjuje Tina Najdič.

Za uspeh terapije so zelo pomembni prvi 4 do 5 dnevi po terapiji, zato je treba slediti navodilom. Predpisani dieti je pogosto treba slediti po več mesecev. Včasih se predpišejo tudi dodatki, najpomembnejša pa je sprememba načina življenja, ki naj vključuje športne dejavnosti, gibanje na zraku, sprehode po gozdu in plavanje, da se pacient prizemlji in začne spet dihati z naravo.

Za svoje zdravje lahko največ naredite sami

Bioresonančna terapevtka Tina Najdič svetuje, da se držimo naslednjih preprostih napotkov.

  1. Spanje: ni pomembno le, da dovolj spimo, temveč moramo spati tudi na zdravem ležišču.
  2. Hrana: poizkusimo se vzdržati hrane po 18. uri, zjutraj pa se dobro najejmo. Otroci naj se pri večerji vzdržijo ogljikovih hidratov. Uživajo naj ribe, belo meso ali zelenjavno juho.
  3. Čista voda: brez vode ni razstrupljanja po terapiji. Vodo pijemo po požirkih preko celega dne. Pogosteje pa je treba piti od 15. do 19. ure. Nikoli ne pijemo mrzle vode, temveč vodo sobne temperature, lahko tudi malce bolj toplo. Dojenčkom, ki so dojeni, vode ne dodajamo. Vse, kar otrok potrebuje, dobi preko materinega mleka. Pri starejših otrocih spodbujajmo pitje navadne vode. Pripravimo jim bidon z vodo za v vrtec ali šolo, ki naj bo po prihodu domov prazen.
  4. Zdravo socialno okolje: V družini naj vlada sožitje, kar pomeni, da se otrok v družini dobro počuti. Ko v družino pride nov družinski član, je pomembno, da ga vključimo na takšen način, da se dobro počutita oba otroka.

Terapij ni potrebno obnavljati

Pri bioresonanci pride do preklopa energetskega sistema in če se ne vrnemo v stare tirnice in vztrajamo pri upoštevanju navodil terapevta, bomo ostali zdravi. Če pa se ponovi podobna situacija ali šok, se lahko težave ponovijo. Potrebna je ponovna terapija, ki pa učinkuje veliko hitreje kot prvotna.

Sodelujoči strokovnjaki:

Tina Najdič

dipl. energ. hol. med., Ordinacija Tita, Podutik

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here