Avtogeni trening za nosečnice

2397
Sprostitev
Sprostitev

Avtogeni trening je znanstvena metoda, s katero lahko dosežemo stanje globoke sprostitve s pomočjo lastnih misli in sugestij.

Povezanost telesa in psihe je najvidnejša pri stresu. Pod vplivom psihičnih napetosti pride do sprememb v delovanju telesa, ki negativno vplivajo na zdravje. Z rednim vadenjem avtogenega treninga razvijamo umirjenost in sproščenost, s čimer preprečujemo kopičenje napetosti v različnih organih telesa.

Raziskava, v katero je bilo vključeno več kot 1000 žensk, kaže tudi dobre rezultate pri uporabi avtogenega treninga v času nosečnosti, poroda in v postnatalnem obdobju. Rezultati kažejo, da je redna uporaba avtogenega treninga v času nosečnosti pomagala pri zmanjšanju napetosti, tesnobnosti, strahu, nespečnosti, glavobolov in bolečin v hrbtenici.

Med porodom se je zmanjšala izčrpanost, ohranil krvni pritisk, pravilno dihanje in bitje srca. 70 % žensk, vključenih v to raziskavo, je navajalo, da je bil porod manj boleč zaradi zmanjšanja stresa in napetosti mišic. Hitreje so si opomogle od psihičnega in fizičnega stresa pri porodu.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav