Avtizem – okrepite otrokov organizem

0
638
Avtizem

Diagnozo avtizma postavi zdravnik, samodiagnozo je nemogoče določiti. Pri vsakemu posamezniku se ta vseživljenjska motnja pojavlja drugače in tudi v različnih spektrih. Izzivi se večinoma pojavijo na treh glavnih področjih – socialna komunikacija, interakcija in fleksibilnost mišljenja. Avtizem pravzaprav ni bolezen, ampak je razvojna motnja, ki vpliva na procesiranje informacij v možganih. Zdravijo se lahko spreminjajoča stanja (težave z imunskim sistemom, hiperaktivnost, povišana prisotnost težkih kovin v telesu, prebavne težave).

Prvi korak je okrepitev organizma

Eden od načinov za lajšanje simptomov avtizma je naturopatska terapija, s katero se krepi  otrokov organizem. Začetni korak do okrepljenega organizma je preverjanje toksičnih kovin v telesu, za to se uporablja test las (mineralogram) in probiotična integracija.

Mineralogram: Kakšna je vsebnost mineralov v telesu in kako deluje presnova znotraj celice, lahko pove mineralna analiza las. Z analizo dobite povratno informacijo o vsebnosti mineralov znotraj celice, medtem ko vam analize krvi, blata in urina podajo podatke o zunajceličnih stanjih. Mineralogram poda pogled na delovanje ščitnice, nadledvične žleze in drugih žlez ter hormonov. Pridobite sporočilo, ki pove katere minerale telo potrebuje in kakšna je potrebna absorpcija ter razkrije prisotnost toksičnih kovih, njihovo količino ter potencialno odstranitev iz telesa.

Probiotična integracija: Črevesje je odraz zdravja in v njem se odvija sam proces hranjenja telesa. Pri okrepitvi organizma je treba poskrbeti tudi za vzdrževanje zdravega črevesja, v katerem se nahaja 60–80 % celic imunskega sistema. To lahko naredite s probiotično integracijo, ki jo je smiselno izvesti dvakrat letno po 2 meseca. Postopek probiotične integracije je v osnovi vzpostavljanje trajnih kolonij, razvitih iz dobrih probiotičnih bakterij, ki so zmožne odstraniti patogene glive v telesu in okrepiti imunski sistem.

Najpomembnejša je hrana

Stanje v črevesju in okrepljen imunski sistem je potrebno vzdrževati, kar boste dosegli z zdravimi obroki. Predvsem večerjo, ki je sestavljena iz zelenjave (je bazična), da z vlakninami redno hrani dobre bakterije. Slabe bakterije se hranijo iz ogljikovih hidratov in sladkorja.

Poskrbite za pravilno presnovo sladkorja. Zjutraj je zajtrk lahko bolj sladek, vendar z dobrim sladkorjem, ki naj bo zaužit do 9.00 ure. Za kosilo pripravite riž na tisoč in en način. Zmanjšajte mlečne izdelke ter si privoščite zelenjavno večerjo, s stročnicami ali z ribo, ali mesom in jajcem (pozimi).

Celosten naturopatski pristop

Poleg urejenega jedilnika, lahko do vzgoje otroka z avtizmom pristopate tudi z masažami in kopelmi ter Bachovimi cvetnimi esencami. Slednje so naravna pomoč za čustvene stiske in lahko z njimi uravnavate čustvene situacije. Pripravijo se osebne mešanice, ki pomagajo  krepiti imunski sistem, čistijo organe in opravljajo probiotično integracijo.

Sodelujoči strokovnjaki:

Erika Brajnik

Erika Brajnik

Naturopatinja, Saeka – Naturopatski center

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here