Aromaterapija v nosečnosti

0
2684

Eterična olja lahko varno uporabljate tudi v nosečnosti. Pri tem poslušajte sebe in izberite eterična olja, ki vas pritegnejo. Nekatera olja, npr. neroli, v tem obdobju še posebej blagodejno delujejo, saj blažijo anksioznost, nespečnost in ostale nosečniške težave. Način njihove uporabe prilagodite namenu.

Nina Medved v videu našteje eterična olja, primerna za nosečnice, opiše, pri katerih nosečniških težavah pomagajo in na kakšen način jih lahko varno uporabljate.

Zelo pomembno je, da si prisluhnete in uporabljate eterična olja, ki vam dišijo. Če vam eterično olje smrdi, je to znak, da ga ne uporabite. Vendar pa to še ni dovolj. Bistvena je koncentracija, ki je v nosečnosti manjša kot na splošno – eterična olja se redči do 1 %. Veliko eteričnih olj je med nosečnostjo varnih in ne vidim smisla, zakaj jih ne bi uporabljali. Priporočam pa, da se uporabi eteričnih olj v prvih treh mesecih nosečnosti izognete. Morda lahko uporabljate poprovo meto ali ingver pri nosečniški slabosti, tako da ju povonjate. V drugem in tretjem trimesečju pa si z eteričnimi olji lahko pomagate. Moje najljubše v vseh treh nosečnostih je bilo eterično olje nerolija, ki sprošča, pomaga pri anksioznosti in nespečnosti. Bergamotka, sivka, pelargonija, rožni les in sandalov les pomirjajo, sproščajo in pomagajo pri drugih nosečniških težavah. 

Eterična olja med nosečnostjo lahko uporabljate na več načinov: v prostoru, kot inhalacijo, masažno olje in v kopeli. Način uporabe je treba prirediti namenu.

Pri čustvenih težavah je primeren način uporabe inhalacija. Stekleničko povonjajte ali kanite kapljico eteričnega olja na robček in večkrat inhalirajte. Eterična olja delujejo na limbični, hormonski in živčni sistem.

Proti zatekanju nog si lahko pripravite masažno olje. Uporabite rastlinsko, npr. lešnikovo ali mandljevo, olje. Baznemu olju dodajte eterična olja pelargonije, limone in ciprese. S tako pripravljenim oljem masirajte noge.

Za masažo trebuha proti strijam kot osnovo uporabite karitejevo maslo, ki mu dodajte eterično olje mandarine in nerolija.

Nina Medved

Nina Medved

https://www.magnolija.si/

aromaterapevtka in ustanoviteljica Magnolije, šole za aromaterapijo in parfumeristiko

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj