Aromaterapija med porodom

3331

Ponekod po svetu aromaterapijo pogosto uporabljajo pri porodu in ugotavljajo, da so porodi lažji in krajši. Porodnica lahko eterično olje uporabi za masažo hrbta, v kopeli ali za pospešitev popadkov. Najbolj priljubljeno eterično olje med porodom je sivka.

Nina Medved v videu razloži, na kakšen način in katera eterična olja lahko med porodom uporabite za pospešitev popadkov, pomiritev in proti slabosti.

Babice v Angliji in Nemčiji pri porodu pogosto uporabljajo aromaterapijo. Najbolj priljubljeno eterično olje je sivka, ki ga uporabljajo v prostoru, za masažo in v kopeli. Poročajo, da so porodi lažji in hitrejši. Za pospešitev popadkov so primerna eterična olja, ki delujejo kot uterotoniki, npr. klinčki, jasmin in vrtnica. Preizkusila sem tudi muškatno kaduljo.

Priporoča se masažno olje, s katerim se  masira predvsem spodnji del hrbta. Lahko si privoščite tudi kopel. Ob tem opozarjam, da klinčki dražijo kožo, zato jih v kopeli ne uporabljajte. Eterična olja pri porodu lahko uporabite tudi v prostoru, npr. sivko za pomiritev, poprovo meto pa kot inhalacijo, če vam je slabo.

Nina Medved

Nina Medved

https://www.magnolija.si/

aromaterapevtka in ustanoviteljica Magnolije, šole za aromaterapijo in parfumeristiko

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav