Aromaterapija med porodom

0
3208

Ponekod po svetu aromaterapijo pogosto uporabljajo pri porodu in ugotavljajo, da so porodi lažji in krajši. Porodnica lahko eterično olje uporabi za masažo hrbta, v kopeli ali za pospešitev popadkov. Najbolj priljubljeno eterično olje med porodom je sivka.

Nina Medved v videu razloži, na kakšen način in katera eterična olja lahko med porodom uporabite za pospešitev popadkov, pomiritev in proti slabosti.

Babice v Angliji in Nemčiji pri porodu pogosto uporabljajo aromaterapijo. Najbolj priljubljeno eterično olje je sivka, ki ga uporabljajo v prostoru, za masažo in v kopeli. Poročajo, da so porodi lažji in hitrejši. Za pospešitev popadkov so primerna eterična olja, ki delujejo kot uterotoniki, npr. klinčki, jasmin in vrtnica. Preizkusila sem tudi muškatno kaduljo.

Priporoča se masažno olje, s katerim se  masira predvsem spodnji del hrbta. Lahko si privoščite tudi kopel. Ob tem opozarjam, da klinčki dražijo kožo, zato jih v kopeli ne uporabljajte. Eterična olja pri porodu lahko uporabite tudi v prostoru, npr. sivko za pomiritev, poprovo meto pa kot inhalacijo, če vam je slabo.

Nina Medved

Nina Medved

https://www.magnolija.si/

aromaterapevtka in ustanoviteljica Magnolije, šole za aromaterapijo in parfumeristiko

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj