Ali so spolni odnosi med nosečnostjo dovoljeni

1717

Pogovorili smo se z mag. Stankom Pušenjakom, dr. med., specialistom ginekologom in porodničarjem iz Ginekološke klinike v Ljubljani.

Spolni odnosi ne povzročajo nobenih težav pri zdravih nosečnicah, lahko pride pa do manjših težav, za kar je priporočljivo da se pogovorite z osebnih ginekologom. Oglejte si pogovor z mag. Stankom Pušenjakom, dr. med., specialistom ginekologom in porodničarjem iz Ginekološke klinike v Ljubljani.

Načeloma pri zdravih nosečnicah so spolni odnosi absolutno dovoljeni. Ne povzročajo nobenih težav, če so težave, so manjše. Mogoče krči po orgazmu. Mogoče malo več izcedka. sicer pa pri zdravih nosečnicah ne povzročajo težav. Seveda računamo, da je možnost nekaterih zapletov večja, pri normalni nosečnici, z normalno dolgim materničnim vratom ne povzroča nobenih zapletov.

Pri ogroženih nosečnicah, s kratkim materničnim vratom, takšne, ki krvavijo ali pa imajo več težav, več krčev, pa jih odsvetujemo pretežno iz preventivnih razlogov. Prepovemo jih takim, ki jim grozi splav ali pa prezgodnji porod.

mag. Stanko Pušenjak

http://www.kclj.si/index.php?dir=/pacienti_in_obiskovalci/klinike_in_oddelki/ginekoloska_klinika

dr. med., specialist ginekolog in porodničar, Ginekološka klinika, UKC Ljubljana

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav