Ali naj starši pomagajo otroku pri domačih nalogah

0
732

Večina otrok potrebuje pomoč pri domačih nalogah.

Oglejte si video, v katerem Ranko Rajović, ustanovitelj Mense Srbije in član komiteja za nadarjene pri svetovni organizaciji Mensa, program NTC za spodbujanje inteligence otrok, razlaga, večina otrok potrebuje pomoč pri domačih nalogah.

Veliko otrok išče pomoč staršev. V tem našem programu se otrok igra in praviloma mu starši ne smejo pomagati, tudi ni potrebno da mu pomagajo, celo motijo ga, če mu pomagajo, ker otrok dela na svoj način, ko se igra. Npr. mi imamo del programa, da bi razvili miselno klasifikacijo skrivanje besed v stavek. Pomembno je, da je otrok koristil najvišji del možganov za razmišljanje – asociativno področje, če ga stalno aktiviramo, ga ohranimo.

Otrok star 3, 4 leta ima velike sposobnosti, nauči se svoj materni jezik, sprašuje nas po 100, 200 vprašanj dnevno in če mu berete pravljico lahko noč, in preskočite eno besedo, vas otrok vrne nazaj, ker ima slikovni spomin, a te sposobnosti izgublja, ker ga ne spodbujamo. Ko razvija svoj govor, mu slikovno gradivo ni več pomembno. Vprašanje zakaj to ne stimuliramo, zakaj ne delamo iger, da te sposobnosti ohranimo? Zato izgubimo veliko sposobnosti do sedmega leta starosti. Borim se že štiri leta, da raven stimulacije prenesemo iz šole na vrtec. A mi rečejo, da je to preobremenjevanje otrok. A Japonci so že napisali knjigo V vrtcu je že prepozno. Pazite ne pozno, temveč prepozno.

Sodelujoči strokovnjaki:

dr. Ranko Rajović

nevroendokrinolog, ustanovitelj programa NTC za spodbujanje inteligence otrok

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here