Ali ima starš vedno prav in mora imeti zadnjo besedo

0
513

Odrasla oseba bi morala biti informirana, racionalno-mentalno zdrava. Ali ima starš vedno prav in mora imeti zadnjo besedo?

Oglejte si video z dr. Zoranom Milivojevićem o tem ali ima starš vedno prav.

Odrasla oseba bi morala biti informirana, racionalno-mentalno zdrava in večina staršev tudi je. Sam mnogokrat nasprotujem temu, da so starši prevečkrat demonizirani kot potencialni nasilneži, pedofili in tako naprej, v črni kroniki je veliki tega, ampak to si izjeme. Starši so kompetentni odrasli in kot takim jim moramo zaupati, da sami vedo kaj je najboljše za otroka.

Vendar to vedno ne drži, saj nadzorujejo otroka tudi drugi starši, ki se včasih tudi ne strinjajo, na primer babice. Če nekaj ni v redu, se lahko obrnejo na strokovnjaka, pediatra, otroškega psihologa, itd. V bistvu bi moralo biti pomembno tisto, kar rečejo starši. Pri otrocih starih dvanajst, trinajst let, pred puberteto, najstniki, postanejo stvari relativne. Pravilni rezultat je zelo lahko izračunati pri matematiki, v življenju pa obstaja več pravilnih rešitev. Možno je, da starš zastopa eno pravilno rešitev, otrok pa drugo in tako pride do konflikta.

Sodelujoči strokovnjaki:

dr. Zoran Milivojević

http://milivojevic.info/

transakcijski analitičar in psihoterapevt

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here