Ali je hujšanje pred nosečnostjo lahko nevarno

3931

Hujšanje pred nosečnostjo ni priporočljivo, če že bodoča mamica želi shujšati, pa naj dieto izbere in jo izvaja pod strogim nadzorim zdravnika, saj je spremljanje telesa izredno pomembno za bodoči razvoj plodu.

Hujšanje pred nosečnostjo naj bo pod nazorom in kar nekaj časa pred predvideno zanositvijo, da se telo do nosečnosti umiri svetuje Vesna Fabjan Vodušek, dr. med. spec. ginekologije in porodništva.

Če se (bodoča mamica) odloči zmanjšat telesno težo, je zelo pomembno, posebno pri drastičnih spremembah (pri več kilogramih), da se to hujšanje izvaja pod zdravniškim nadzorom. Da se ji priporoči primerna dieta z primernim vnosom hranil v telo, da nima pomanjkanje določenega hranila, vitamina, minerala, itd. In da se ta izguba teže naredi kar nekaj časa pred predvideno nosečnostjo, zato da se telo samo umiri in da je status hormonov najbolj primeren.

Hujšanje pred nosečnostjo naj ne bo drastično in ne na lastno pest, bodoča mamica mora telo pripraviti, da bo v nosečnosti kar najbolj normalno funkcioniralo in se ne bo bodilo s kilogrami v času nosečnosti, ko mora biti popolen fokus na otroku in njegovem razvoju.

Vesna Fabjan Vodušek

Vesna Fabjan Vodušek

http://www.kclj.si/

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva iz Porodnišnice Ljubljana

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav