Ali dojenček v vročih dneh potrebuje dodatno tekočino?

0
1789
Pitje vode
Pitje vode

Tudi odrasli v vročini pijemo več. Normalno je, da je dojenček žejen vsaj na vsaki dve uri.

Če dojenčka izključno dojite, razen materinega mleka običajno dodatna tekočina ni potrebna. Otroka pogosteje dojite. Mleko se prilagaja otrokovim potrebam, saj ga nasiti in odžeja. Pomembno je, da tudi sami veliko pijete. To je pomembno za oskrbo vašega telesa s tekočino, pa tudi za povečanje proizvodnje mleka.

Samo, če poletna vročina traja res dolgo časa, je priporočljivo, da dojenček dobi nekaj dodatne tekočine, najbolje vode. Voda mora biti prekuhana in mlačna, saj lahko hladna voda povzroči bolečine v želodcu. Izključno dojeni otroci včasih nočejo piti iz steklenice. V tem primeru mu vodo dajajte po žlički.

Če je vaš otrok hranjen po steklenički z mlekom iz mlečne formule, mu med obroki dajte za piti stekleničko prekuhane mlačne vode ali nesladkanega čaja (komarček, janež, kumina). Možno je tudi, da v mlečno mešanico daste nekoliko več vode kot običajno. Vendar pa je pomembno, da se prepričate, da je otrok popil vse. V celem dnevu otrok namreč potrebuje svoj običajen dnevni odmerek hranil.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here