Ali dojenček občuti ločitev staršev

0
1773

Dojenček doživlja težave svojih staršev internzivno, zato pazite, da ne pozabite in spregledate dojenčka in njegovih potreb.

Za vse člane družine pomeni ločitev boleče in stresno dogajanje, vendar dojenček se tega še ne zaveda, a čuti počutje mame in očeta. Dojenček močno doživlja težave svojih staršev, mama, včasih starši kar pozabijo, spregledajo dojenčka in njegove potrebe.

Dojenček tega zavestno ne ve, ker nima besed, vendar zelo močno doživlja stisko staršev. To je eden največjih stisk, s katerimi gremo skozi v življenju. Zelo je odvisno od stiske, ki jo občutita starša, koliko daleč ta stiska zasede mamo ali očeta. Včasih potem mama zelo slabo in težko občuti dojenčkove potrebe in v nekem smislu ostaja samo.

To je obdobje, ko težko to izrazi dojenček, mogoče samo z jokom. Če lahko to pomiri dojenčkov jok, je uredu, mogoče ga pa ne more. To lahko na nas vpliva v prihodnosti, ko se nam zgodijo določene zadeve, pa niti sami ne vemo, zakaj so se nam zgodile in zakaj se ne moremo pomiriti.

Janja Frelih Gorjanc

http://www.zdi-krog.si/

univ. dipl. psih., spec. ZDT, KROG Inštitut Terapevtski center

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj