Ali čaj iz malinovih listov popadke res naredi znosnejše?

0
10293
maline

To vprašanje ni bilo raziskano dovolj, da bi lahko to zagotovo trdili. Kljub temu pa veliko babic prisegajo na to naravno sredstvo, prav tako pa tudi mnoge nosečnice, ki so imele dobre izkušnje s tem. Čaj iz malinovih listov krepi mišice maternice. Ker ta čaj razvija svoj ​​učinek le, če ga pijete več tednov, vam ne bo pomagal pri sprožitvi popadkov, če ga začnete piti šele, ko ste nekaj dni čez rok. Nihče ne ve vnaprej, kako dolgo bodo trajali vaši popadki. V eni od študij je bilo ugotovljeno, da imajo ženske, ki redno pijejo čaj iz malinovih listov na koncu nosečnosti, krajšo drugo fazo poroda.

Vemo tudi, da čaja iz malinovih listov, prav tako kot drugih zeliščnih čajev, ne smemo biti prekomerno. Nekateri razlogi, da ne pijejo čaja iz malinovih listov so:

maline

  • Imate že določen datum za načrtovan carski rez
  • Prejšnji porod se je končal s carskim rezom
  • V kateri izmed prejšnjih nosečnosti ste prezgodaj rodili
  • V drugi polovici nosečnosti ste imeli vaginalne krvavitve
  • Imate hipertenzijo
  • Pričakujete dvojčka

Če nameravate piti čaj, ga začnite uživati v 33. tednu nosečnosti. Začnite z eno skodelico na dan in enakomerno povečajte odmerek na do tri skodelice na dan. Če po pitju čaja dobite močne Braxton-Hicks popadke, zmanjšajte količino čaja.

Tudi po porodu lahko ta čaj še vedno uživate. Čaj iz malinovih listov krepi imunski sistem z vitamini in minerali, pomaga pri krčenju maternice in se preko svojih antibakterijskih lastnosti bori proti okužbam.

Vir: BabyCenter

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here