Akupunktura in akupresura proti slabosti in bruhanju

0
1310
Akupunktura

Študija iz leta 2004 kaže, da je mogoče učinkovito zdraviti simptome slabosti in bruhanja med nosečnostjo.

Vsaka ženska, ki pričakuje otroka, se boji najbolj znanih stranskih učinkov nosečnosti: slabosti in bruhanja. Uporaba akupunkture ali akupresure lahko bistveno izboljša to stanje.

Vzroki za pojav slabosti in bruhanja med nosečnostjo še niso dokončno raziskani. Predpostavlja se, da je to »naravni refleks«, namenjen za zaščito nosečnic pred škodljivimi živili za otroka. Mogoče opazite zelo pogosto slabost in bruhanje, ko uživate meso, ribe in jajca. Bruhanje ima lahko zaradi čezmerne izgube tekočine negativne posledice za mater in nerojenega otroka. V tem primeru je treba nujno obiskati zdravnika.

Študija iz leta 2004 kaže, da je mogoče učinkovito zdraviti simptome slabosti in bruhanja med nosečnostjo z akupunkturo in akupresuro. V študijo so vključili 36 žensk, ki so trpele izjemno stopnjo slabosti. Približno 90 odstotkov teh žensk, ki so bili zdravljene z akupunkturo, so bile že po 7 dneh popolnoma ali skoraj osvobojene slabosti in bruhanja. Obe obliki terapije sta povsem brez stranskih učinkov in sta zato še posebej primerni za nosečnice, ker ne škodita plodu.

 

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here