Aktivnosti, ki jih lahko počnete z vašim otrokom

0
564

Tudi doma lahko z otrokom počnete marsikaj, kar mu je všeč. Med 9. in 18. mesecem bo zadovoljno posedal v kuhinji ter se igral z lonci in ponvami. Med kopeljo bo užival v prelivanju vode iz skodelice nazaj v kad, v ustvarjanju mehurčkov in opazovanju plavajoče barčice.

Po 18. mesecu vam bo malček želel pomagati pri hišnih opravilih. Z vašo pomočjo bo znal pobrisati mizo, dati umazano perilo v pralni stroj, dodati detergent (ki ga boste odmerili vi) ter pospraviti igrače. Aktivnosti, ki prevzameta skoraj vsakega otroka, sta umetnost in peka. Kadar pripravljate piškote, pustite otroku, da z rokami oblikuje razne oblike iz testa, uporablja tehtnico in okrasi piškote s koščki čokolade. Tudi risanje z barvami po slikarskem platnu, z voščenkami ali delo z glino so lahko otroku v veliko zadovoljstvo. Igrate se lahko tudi z baloni, plešete z njim in oblačite malčka v vaša oblačila in obutev.

Veliko stvari je mogoče početi tudi zunaj hiše. Koristno bo, če se bosta odpravila v park, živalski vrt, do gasilske postaje ali v otroški muzej. Ta čas koristno porabite za to, da mu pokažete čim več zanimivih stvari, pogovarjajta se tudi o tem, kaj vse sta opazila ob poti. Nedavne raziskave so pokazale, da so otroci, ki jih starši vozijo v vozičkih, kjer se lahko vidijo iz oči v oči, bolj pripravljeni na sodelovanje s starši kot pa tisti, ki med prevažanjem gledajo naprej.

Vir: Vse o negi dojenčka in malčka

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here