3 najpomembnejše naprave v moderni kuhinji

0
333
Sokovnik.
Sokovnik.

Časi, ko je bil štedilnik najpomembnejši gospodinjski aparat v kuhinji nepreklicno minevajo. Zaradi obremenjenosti okolja z onesnaževanjem, osiromašene hrane in modernega stresnega življenja, strokovnjaki vse bolj poudarjajo pomen uživanja zadostnih količin čiste vode, ekološko pridelane prehrane ter velikih količin svežega sadja in zelenjave (t. i. žive hrane), pogosto najlažje v obliki sokov in smoothiejev. To pa seveda vpliva na izbor ključnih naprav, ki jih boste postavili v vašo družinsko kuhinjo.

Najprej potrebujete kakovosten filter za pitno vodo, po možnosti takega, ki vključuje tudi ionizator.

Za pripravo svežih sadnih in zelenjavnih sokov potrebujete kakovosten sokovnik, kjer so najboljša izbira sokovniki tistih proizvajalcev, ki sok iztiskajo s pomočjo pritiska (»polža«). V nasprotju z navadnimi sokovniki, ki meljejo pri visokih hitrostih, takšni sokovniki sadja in zelenjave ne segrevajo in posledično ohranijo veliko večjo količino pomembnih hranilnih snovi, ki jih boste zaužili.

Za pripravo smoothiejev potrebujete kakovosten električni mešalnik (»blender«), pri čemer najboljši blenderji sadja in zelenjave ne režejo z ostrimi noži, temveč s topim rezilom pri visokem številu vrtljajev razbijajo celice sadja in zelenjave, kar omogoča absorpcijo veliko večje količine hranilnih snovi iz sadja in zelenjave.

Svetujemo vam, da pri opremi vaše kuhinje, poleg kakovostnega hladilnika, uvrstite na prednostno listo vaših investicij predvsem te tri naprave.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here